AKTUALITY ROKU 2005-2006

Aktuality roku 2005-2006 najdete zde .


2. TRIUMPH-MOTO sraz 2005

Druhý sraz majitelů britských motocyklů Triumph se bude konat 18-19.6.2005 v Hradci Králové.
Podrobné info o této akci bude až na jaře 2005.

Novinky Triumphu na INTERMOT 2004

Novinky Triumphu na INTERMOT 2004 Novinky Triumphu na INTERMOT 2004 Mnichov 15-19.9.2004
Triumph Speed Triple a Triumph Sprint ST.
Více zde .




Články z novin, časopisů a internetu

Články z novin, časopisů a internetu Připravili jsme pro Vás články o motocyklech Triumph, které jsme našli v novinách, časopisech nebo na internetu. Seznam článků je tříděn podle typu stroje a bude postupně doplňován. Poslední aktualizace je ze dne 4.10.2004.
Seznam článků najdete zde.



Triumph-moto sraz 2004

Triumph-moto sraz 2004 Dne 31.7.2004 se v Hradci Králové konal 1. sraz majitelů britských motocyklů Triumph. Počasí se vydařilo, a tak se do Hradce sjeli motorkáři z celé republiky. Celkem 32 motocyklů Triumph, mezi nimi i horká novinka Triumph Rocket III.
Více z této akce najdete zde.



Welcome to England (Cestopis) 10.7.2004

foto Už dlouho jsem se na tento ostrov chtěl podívat, nejenom pro jeho skotské motorkářské silnice, přírodu a whisky, ale hlavně jsem chtěl na vlastní oči vidět místa, kde válčili naši dříve neprávem zapomenutí odvážní piloti RAF v bitvě o Británii. Až na místě samém jsme zjistili, že v Británii je toho k vidění mnohem víc než uvádí turistický průvodce, a že čtrnáct dní na cestování v této zemi je málo. Pokračování zde.


Triumph-moto sraz 2004 - pozvánka

Dovoluji si Vás pozvat na sraz majitelů britských motocyklů Triumph, který se koná dne 31.7.2004 v Hradci Králové. Více informací zde.


Videoklip Motorkář

Videoklip motorkar.mpg (2,844k). Nevíme, zda je tento motorkář příznivec Triumphu, ale je skvělej.
Videoklip (2,844k) si můžete uložit na svůj počítač tak, že myší najedete na obrázek, stisknete pravé tlačítko myši a z nabídky, která se zobrazí, vyberete "Uložit cíl jako ...". Otevře se další okno, kde vyberete, kam se má soubor uložit.



Cestování, zkušenosti, reportáže.

Klikni pro větší obrázek. Podnikli jste nějakou zajímavou cestu na vašem motocyklu nebo byste se chtěli podělit o své zkušenosti s motocykly značky Triumph? Pokud ano, napište o tom článek, připojte pár fotografií a to vše pošlete na náš e-mail: triumph-moto@triumph-moto.cz. Vaše příspěvky rádi zpracujeme a zveřejníme na našem webu. Příspěvky posílejte ve formátu DOC (textový editor MS Word) nebo TXT (Poznámkový blok). Fotografie ve formátu JPG.


Nový Tiger pro rok 2004

Klikni pro větší obrázek. Nový Tiger pro rok 2004
je vybaven tříválcovým motorem (104 koní) se vstřikovací jednotkou jako předešlé modely těchto oblíbených strojů. Na první pohled nejvíce zaujmou nová paprsková kola odlitá z lehké slitiny obutá do bezdušových pneumatik a nezvykle stříbrný rám celého motocyklu. Další změny - jako je mírně upravená geometrie stroje, snížená hmotnost a konstrukce motocyklu celkově přizpůsobená pro jízdu výhradně po silnici - lze těžko pouhým okem postřehnout. Tento nový motocykl je nabízen u oficiálních prodejců Triumphu od března 2004.


Diskusní fórum

Od 10.2.2004 je v provozu diskusní fórum triumph-moto. Vstup do diskusního fóra je zde.
V diskusi je příspěvků.


Novinky Triumphu pro rok 2004

Klikni pro větší obrázek. Rocket III.
Zboření dvoulitrové hranice zdvihového objemu u sériového motocyklu se čekalo spíše od jiných značek. O prvenství však ve svůj prospěch rozhodl Triumph. Je až neuvěřitelné, že pouhý rok a půl po lehnutí továrny popelem vyjíždí nový a v mnohém výjimečný motocykl. Tříválec obřích rozměrů je namontován v trubkovém rámu a svých maximálních 142 koní přenáší pomocí kloubového hřídele na zadní kolo úctyhodného rozměru. Rozměry pneumatiky jsou 240/50-16. Největším tahákem britské "rakety" se však jeví jejích 200 Nm točivého momentu, což je hodnota, která vám dopřeje poznat přetížení 1,2 G. Přitom plných 90% hodnoty točivého momentu, což je úžasných 180 Nm, je využitelných již od 1800 otáček. Výkonu samozřejmě odpovídají i brzdy: vpředu dva kotouče 320 mm a čtyřpístkové třmeny. Vice zde.

Klikni pro větší obrázek. Thruxton 900.
Návrat klasiky se žádá, tak proč zákazníkům nevyhovět. Motocykl Triumph Thruxton je pojmenován podle legendárního závodního okruhu na kterém, dříve slavně vítězili závodní motocykly značky Triumphy Bonneville. Vice zde.


Historie

Klikni pro celý článek. Něco málo z historie
Triumph, jednu z nejslavnějších motocyklových značek Velké Británie založili kupodivu dva Němci z Norimberka S.Bettmann a M.Schulte roku 1897 jako továrnu na jízdní kola. První motocykl opustil brány továrny v roce 1902 a po něm celá řada dalších, od lehkých dvoudobých strojů až po dospělé čtyřdobé stroje. Více zde.


Odkazy na jiné www stránky

http://www.triumph-motorcycles.ltd.uk/
Stránky firmy TRIUMPH.

http://www.techbooks.cz/
Největší virtuální obchodní dům s technickou literaturou pro automobily, motocykly, lodě, letadla, železniční vozidla a jinou techniku.